Krůtí stehno omyjeme, osušíme papírovou utěrkou, ze všech stran osolíme, posypeme trochou drceného kmínu a potřeme prolisovaným česnekem. Podlijeme hrnkem vývaru, přiklopíme a pečeme doměkka asi 1,5 až dvě hodiny.
Kedlubny očistíme, nakrájíme na kostičky a uvaříme doměkka v 1/4l vývaru. Připravíme si jíšku z másla a kukuřičné (nebo hladké) mouky, zalijeme mlékem, přidáme uvařené kedlubny, lžičku plnotučné hořčice, půl lžičky kari a podle chuti dosolíme. Povaříme asi deset minut. Krůtí stehno rozdělíme na porce, dáme na talíře a přelijeme kedlubny na kari. Podáváme s uvařenými brambory.
Důležité královské město, které má v historii mnoho důležitých
událostí. Loket nad Ohří je město na Sokolovsku, které vás svou krásou
uchvátí. Historie tohoto města sahá až do 12. století, poté se Loket
pomalu stává...
zobrazit článek